Recepten
Fase 2: Stabilisatiefase
Chai thee

Chai thee



Bereiding chai thee


Kneus allereerst de ingrediënten grof in een vijzel, schil de gember en snijd in stukjes. Doe de ingrediënten (eventueel met de verse thee) vervolgens in een theefilter en breng aan de kook in 400 ml water. Laat zo’n 5 tot 10 minuten doorkoken en giet af. Je kunt de ingrediënten ook zonder theefilter koken en pas na het koken afgieten door een filter. Verdeel de chai thee over 2 kopjes, verwarm de melk en meng deze tenslotte met de thee. Roer goed, maak af met wat verse kaneel en je hebt een heerlijk relaxing tussendoortje, al is het alleen al om de bezigheidstherapie 😉





Afslanken en lekker eten met Momentum


Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.



Bereidingstijd
  • 15 minuten
Ingrediënten 2 personen
  • 400 ml water
  • 2 zakjes of schepjes thee (bijvoorbeeld rooibos)
  • 1 stokje kaneel (1/4 theelepel)
  • 2 steranijs
  • 1 peul kardemom
  • 0,5 cm verse gember
  • 1 kruidnagel
  • 2 peperkorrels
  • 1 kopje melk (bijvoorkeur haver of amandelmelk)
  • 1 tl honing
Dit heb je nodig...
  • Mes
  • Vijzel
  • Pan
  • Maatbeker