Deze site gebruikt eigen cookies en cookies van externe partijen om je een geweldige gebruikerservaring te geven, doelgroepen te meten en je gepersonaliseerde advertenties te laten zien. Door www.mijnmomentum.nl te gebruiken, ga je ermee akkoord dat wij cookies gebruiken. Ga voor meer informatie over cookies en hoe je ze kunt beheren naar ons privacybeleid.
Winterse boerenkoolsalade met avocado en ansjovis
Naast de traditionele stamppot boerenkool, kun je nog veel meer met boerenkool doen. Bijvoorbeeld in een winterse boerenkoolsalade!
Winterse boerenkoolsalade met avocado en ansjovis
Kook de eieren in 6 a 7 minuten. Doe de gesneden boerenkool in een grote kom. Snijd de kerstomaatjes in kwarten en de avocado en komkommer in stukjes. Doe dit bij de boerenkool in de kom.
Snijd een teentje knoflook en de ansjovisjes fijn. Maak een dressing van het limoensap, de mayonaise, de fijngesneden knoflook en ansjovisjes, voeg naar smaak wat vers gemalen zwarte peper toe. Giet de dressing over de salade en schep even goed door.
Verdeel de salade over twee borden. Pel de eieren, snijd ze in kwarten en leg ze bovenop de salade. Eet smakelijk!
Afslanken en lekker eten met Momentum
Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.
- 20 minuten
- 4 eieren
- 70 gram rauwe, gesneden boerenkool
- 10 kerstomaatjes (bio)
- 1 avocado
- Halve komkommer
- 1 limoen
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 teentje knoflook
- 4 ansjovisjes
- Gemalen zwarte peper