Recepten
Fase 2: Stabilisatiefase
Babyspinaziesalade met mango en hete kip

Babyspinaziesalade met mango en hete kip

Oh wat een heerlijke combi is dit toch, pittige curry met zoete mango! Zomers én ’s winters, want hij  heeft een tropisch tintje, maar als je hem heet genoeg maakt, krijg je het vanzelf warm… 😉


Bereiding babyspinaziesalade met hete kip


Hoe dan ook: een heerlijk gezonde salade. En zo gemaakt. Begin met de pijnboompitten. Bak deze even heel kort aan in een droge pan en zet aan de kant.  Snijd vervolgens de kipfilet in blokjes en schroei in korte tijd dicht op hoog vuur in een halve el kokosolie. Kruid met (flink!) wat currykruiden, doe er wat water bij en zet het vuur lager. Blijf omscheppen, voeg op het laatst een paar druppels Stevia toe en zet het vuur op tijd uit. Taaie kipfilet in een salade is simpelweg niet lekker…


Verdeel intussen de (gewassen!) babyspinazie over 2 borden en begin vervolgens aan de dressing. Je kunt natuurlijk je eigen basisdressing gebruiken en daar wat currykruiden aan toevoegen. Wij mixen bijvoorbeeld vaak een goede olijfolie met balsamico en voegen daar dan kruiden aan toe. In dit geval een eetlepel kwark (of mosterd met honing) en 1 flinke snuf currykruiden. Gezond, makkelijk en áltijd goed! Roer goed door en verdeel de dressing met een lepel over de babyspinaziesalade.


Snijd de mango en avocado in blokjes, de bosui in ringen en verdeel alle ingredienten (inclusief kipfilet, pijnboompitten  en basilicum) over de 2 borden met babyspinazie en hussel goed door elkaar. Verwijder tot slot de zaadlijst van de rode peper, hak deze fijn en garneer de salades ermee af.


ENJOY!


Afslanken en lekker eten met Momentum


Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


 


Ingrediënten 2 personen
  • 100 gram babyspinazie
  • 300 gram kipfilet (liefst bio)
  • Halve mango, in blokjes
  • 2 bosuitjes, in ringen
  • 1 rode peper
  • Paar takjes basilicum (ca 15 gram)
  • Halve avocado, in blokjes
  • 2 el pijnboompitten
  • kokosvet
  • olijfolie
  • Balsamico azijn
  • paar druppeltjes Stevia
  • 1 el magere kwark of yoghurt
  • Hete currykruiden