Recepten
Fase 2: Stabilisatiefase
Aziatische kippensoep

Aziatische kippensoep

Inspiratie voor het diner nodig? Dit is een lekker makkelijke, zeer smakelijke soep met een Aziatisch tintje!


Aziatische kippensoep


Halveer het pepertje, verwijder de zaadjes en snijd het in kleine stukjes. Schil de gember en rasp fijn. Borstel de champignons en snijd ze in plakjes. Snijd de kippendijen in blokjes. Maak ondertussen alvast de bouillon klaar.


Zet een pan op het vuur en verhit hierin een scheutje olijfolie. Fruit hierin de peper en gember. Blus af met de bouillon en de kokosmelk. Laat dit 10 minuten sudderen. Pak ondertussen een koekenpan en verhit hierin een beetje olijfolie. Bak de blokjes kipdij kort aan, zodat ze niet meer helemaal rauw zijn.


Voeg de champignons en de blokjes kippendij toe aan de soep en laat wederom 10 minuten sudderen. Breng tot slot de soep op smaak met de vissaus, het limoensap en eventueel een beetje peper en zout (even proeven). Verdeel de kippensoep over vier kommen en garneer met de bieslook. Eet smakelijk!


P.S. Ook prima om in porties in te vriezen voor een andere keer!


Afslanken met Momentum?


Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


Ingrediënten 4 personen
  • 400 gram kippendijen
  • 800 ml kippenbouillon
  • 200 ml kokosmelk
  • 200 gram champignons
  • 4 cm verse gember
  • Olijfolie
  • 1 rode peper
  • 2 a 3 el vissaus
  • Sap van 1 limoen
  • Gedroogde of verse bieslook