Recepten
Avocadotaartje met gerookte zalm

Avocadotaartje met gerookte zalm

Hmmm, een heerlijk voorgerecht dat zo uit de keuken van een goed restaurant kan rollen: het avocadotaartje! Verras je gasten bij het Kerstdiner met een prachtig avocadotaartje met gerookte zalm. Het gesprek aan tafel verandert bij het opdienen onmiddellijk in een unaniem “wow” en vervolgens uitbundige lof voor de kok!


Avocadotaartje met gerookte zalm


Snijd de avocado’s in blokjes en de bieslook en dille fijn (als je vers gebruikt, als je gedroogd gebruikt is het al in kleine stukjes). Pers de limoenen uit. Mix de avocado’s met de fijngesneden kruiden, limoensap en mayonaise in een kom, prak het goed door elkaar, maar het hoeft niet helemaal glad te worden. Voeg peper en zout naar smaak toe. Snijd de gerookte zalm in kleine stukjes (je kunt ook snippers kopen).


Pak een kookring (rond of vierkant, net wat je wilt) en zet die op een bord. Vul de kookring met het avocado-mengsel tot je een flinke bodem hebt. Leg er een laagje van zalmsnippers op en druk dit aan, leg de cocktailgarnalen er bovenop. Haal de kookring voorzichtig weg en herhaal dit voor de andere drie borden. Garneer met nog wat extra bieslook en serveer dit geweldige voorgerecht aan je gasten.


Afslanken met Momentum?


Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


Bereidingstijd
  • 15 minuten
Ingrediënten 4 personen
  • 12 cocktailgarnalen
  • 100 gram gerookte zalm
  • 2 avocado’s
  • 2 limoenen
  • 1 eetlepel mayonaise
  • Dille (vers of gedroogd)
  • Bieslook (vers of gedroogd)
  • Versgemalen (zee)zout en peper