Recepten
Fase 2: Stabilisatiefase
Aspergesmoothie

Aspergesmoothie

Als de asperges weer volop verkrijgbaar zijn, maken wij daar graag gebruik van! En wat is er leuker dan nieuwe recepten uit te proberen, zoals een aspergesmoothie? Het moet even een nachtje in de vriezer, maar als je de avond ervoor toch al asperges eet, kun je die voorbereiding gelijk doen. Drink smakelijk!


Aspergesmoothie – Voorbereiding


Schil de asperges eerst van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde. Snijd ze vervolgens in stukjes van 3 centimeter en kook ze 10-12 minuten gaar in een bodem water. Giet de asperges af in een zeef en laat ze goed uitlekken en afkoelen. Doe tot slot de afgekoelde asperges met de plakjes banaan in een bakje en doe ze in de vriezer.


Aspergesmoothie – Bereiding


Doe de volgende dag de bevroren asperges en de banaan in de blender of keukenmachine. Schenk er daarna de yoghurt bij en pureer tot een dikke, gladde smoothie.


Aspergesmoothie – Finishing touch


Schenk de smoothie in twee hoge glazen. Rijg de aardbeien aan een spiesje of spies ze direct op het glas.


Afslanken en lekker eten met Momentum


Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


Bereidingstijd
  • 20 minuten
Ingrediënten 4 personen
  • 200 gram witte asperges
  • 1 banaan, in plakjes
  • 300 milliliter magere yoghurt
  • 4 (kleine) Hollandse aardbeitjes