Recepten
Fase 1: Dieetfase
Asperges met ei en bieslook

Asperges met ei en bieslook

Maak de asperges allereerst goed schoon. Dat gaat als volgt: snijd ongeveer 1 of 2 cm van de onderkant (het droge, houterige deel) en schil vervolgens met een dunschiller. Tip: leg ze op een snijplank, houd vast bij de kop en schil vanaf de kop naar de onderkant.


Bereiding van de asperges


Doe daarna de asperges direct (anders verkleuren ze en drogen ze uit) in een pan met ruim water en een snufje zout en kook – afhankelijk van de dikte van de stelen én van persoonlijke voorkeur – in zo’n 10 minuten gaar. Als de onderkant zacht aanvoelt, zijn ze klaar. Bewaar wat kookvocht als onderdeel van de saus en giet af.


Kook tegelijkertijd 6 eieren – eveneens naar persoonlijke voorkeur – zo’n 6 minuten, laat schrikken, pel ze en verwijder van 4 eieren het eigeel. Leg de asperges en gekookte eieren op het bord, besprenkel met het kookvocht. Hak tot slot de bieslook fijn en strooi over het geheel. Voeg naar smaak nog peper en zout toe en je hebt een heerlijk vegetarisch fase 1 gerecht.


Eet smakelijk!


Wist je dat?


Er 3 soorten asperges zijn: de witte, de groene én de paarse? En dat ze een goede bron van vitamine C en E alsmede ijzer en calcium zijn? En weet je hoe je ze moet eten? Officieel houd je de asperge met je vingers bij de onderkant vast, ondersteun je de kop met een vork en eet je hem zo van kop tot staart op!


Afslanken en lekker eten met Momentum


Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


Bereidingstijd
  • 20 minuten
Ingrediënten 2 personen
  • 500 gram verse witte asperges
  • 6 eieren
  • Verse bieslook
  • Peper
  • Zout