Appel-munt sorbet

Appel-munt sorbet

Appel-munt sorbet

Zelf een sorbet maken is helemaal niet moeilijk! Met een goede blender of keukenmachine en wat ruimte in je vriezer, ben je zo klaar!

Ingrediënten (4 personen)

  • 2 groene appels

  • 10 gram munt

  • 2 a 3 smeuïge

  • Medjool dadels

  • 75 ml water

  • Sap van 1 limoen

Appel-munt sorbet

Was de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in blokjes, snijd de dadels in kleine stukjes en hak de muntblaadjes grof. Doe alles in een blender of keukenmachine en voeg 75 ml water en het limoensap toe. Mix tot een smeuïge massa en giet in een afsluitbare bak. Zorg dat je minimaal een centimeter onder de rand overhoudt, want de sorbet zet uit als deze bevriest.

Zet de bak een nachtje in de vriezer. Als je de sorbet wilt eten, haal de bak dan ongeveer 1,5 uur van tevoren uit de vriezer, zodat je de sorbet er makkelijk uit kunt scheppen.

Schep de sorbet in mooie glazen en werk af met een blaadje munt. Genietze!

Afslanken met Momentum?

Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


Oudere posts Nieuwe posts