Deze site gebruikt eigen cookies en cookies van externe partijen om je een geweldige gebruikerservaring te geven, doelgroepen te meten en je gepersonaliseerde advertenties te laten zien. Door www.mijnmomentum.nl te gebruiken, ga je ermee akkoord dat wij cookies gebruiken. Ga voor meer informatie over cookies en hoe je ze kunt beheren naar ons privacybeleid.
Appel-munt sorbet
Zelf een sorbet maken is helemaal niet moeilijk! Met een goede blender of keukenmachine en wat ruimte in je vriezer, ben je zo klaar!
Appel-munt sorbet
Was de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in blokjes, snijd de dadels in kleine stukjes en hak de muntblaadjes grof. Doe alles in een blender of keukenmachine en voeg 75 ml water en het limoensap toe. Mix tot een smeuïge massa en giet in een afsluitbare bak. Zorg dat je minimaal een centimeter onder de rand overhoud, want de sorbet zet uit als deze bevriest.
Zet de bak een nachtje in de vriezer. Als je de sorbet wilt eten, haal de bak dan ongeveer 1,5 uur van te voren uit de vriezer, zodat je de sorbet er makkelijk uit kunt scheppen.
Schep de sorbet in mooie glazen en werk af met een blaadje munt. Genietze!
Afslanken met Momentum?
Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.
- 2 groene appels
- 10 gram munt
- 2 a 3 smeuïge Medjool dadels
- 75 ml water
- Sap van 1 limoen