Deze site gebruikt eigen cookies en cookies van externe partijen om je een geweldige gebruikerservaring te geven, doelgroepen te meten en je gepersonaliseerde advertenties te laten zien. Door www.mijnmomentum.nl te gebruiken, ga je ermee akkoord dat wij cookies gebruiken. Ga voor meer informatie over cookies en hoe je ze kunt beheren naar ons privacybeleid.
Andijvie met citroen en sjalotten
Andijvie is een veelzijdige groente die je voor allerlei bereidingen kunt gebruiken. Van stamppot tot soep, van frisse salade tot simpel bijgerecht. Nauw verwant aan witlof en je kan het vrijwel het gehele jaar verkrijgen. De groente is rijk aan Vitamine A en C alsmede veel mineralen, waaronder calcium en ijzer. We adviseren je wel een verse krop te kopen en deze zelf te snijden, omdat de vitamines en mineralen dan zoveel mogelijk worden behouden.
Andijvie als bijgerecht
Rasp allereerst de gele schil dun van de citroen (het zogenaamde zest) en pers deze uit. Verwarm ondertussen een anti-aanbakpan en fruit de sjalotten 2 minuten met de geraspte citroenschil . Schep de andijvie deel voor deel door de sjalotten. Laat vervolgens de groente op hoog vuur al omscheppend slinken. Voeg naar smaak zout, peper en citroensap toe en stoof de groenten nog ca. 3 minuten. Serveer tot slot bij een stukje vlees, of onder een stukje vis uit de oven.
Afslanken en lekker eten met Momentum
Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.
- 5 minuten
- 1/2 citroen, schoongeboend
- 2 sjalotten, in ringen
- 400 g gesneden andijvie
- Ruime hapjespan
- Citruspers
- Rasp
- Mes
- Anti-aanbakspray