Koolhydraatarme Recepten

Wij zijn voorstander van een koolhydraatarm dieet, dat moge duidelijk zijn. Echter, dit geldt lang niet voor alle diëten. Het moet wel gezond blijven immers! De kunst is om (tijdelijk) koolhydraatarme recepten samen te stellen die gezond en voedzaam zijn. Niks calorieën tellen, gewoon bepaalde voedingsmiddelen schrappen van het menu. Tijdelijk en sommige zelfs voor altijd.

Koolhydraatarme Recepten Waar het om gaat, is de opbouw in een koolhydraatarm dieet. Je kunt niet voor altijd koolhydraten schrappen uit je voeding, dat zou ronduit ongezond zijn, want koolhydraten zijn een belangrijke bron van energie voor je lichaam. Het verschil in complexe (goede) en snelle (slechte) koolhydraten is cruciaal.

3 fasenplan van Momentum

Het Momentum Lifestyle Programma bestaat uit 3 fasen, waarbij de opbouw er als volgt uitziet.

Fase 1 (dieetfase) - 27 dagen: vet- en koolhydraatarme recepten
Fase 2 (stabilisatiefase) – 21 dagen: koolhydraatarme recepten (gezonde vetten worden langzaam aangevuld)
Fase 3 (Levensfase) – blijvend voedingspatroon: toevoeging complexe koolhydraten

Naast een voedingsplan bevat Momentum 2 supplementen en indien gewenst professionele begeleiding van een Momentum coach. De bedoeling is dat je na afronden van fase 2, hebt geleerd wat een gezond voedingspatroon inhoudt. 

Voorbeelden koolhydraatarme recepten

Het mooie van dit dieet is dat je eindeloos kunt variëren met koolhydraatarme recepten. Met een beetje creativiteit is er van alles mogelijk, zelfs tijdens de dieetfase. Wat denk je bijvoorbeeld van Tonijn: koolhydraatarm recept bietenstamppot met knolselderij en gehaktballen, rijk gevulde soepen, pittige goulash, carpaccio van ossenhaas, forel van de bbq of slawraps met kip of garnalen? Klinkt niet als een straf toch? Op de site zijn de recepten per fase ingedeeld, dus je vindt er koolhydraatarme recepten, maar zeer zeker ook koolhydraatrijke recepten (later in het programma). We zeiden het al eerder: de kunst is het verschil leren tussen complexe en snelle koolhydraten en dat heeft weer te maken met de glycemische index. 

Momentum programma

Wat belangrijk is om te weten, is dat enkel  (tijdelijk) koolhydraatarme recepten eten, weinig zin heeft. Dan zal je vroeg of laat weer terugvallen in je oude patroon. Van koolhydraatarme recepten naar een patroon met complexe koolhydraten, dat is de weg die je wilt bewandelen. Eenmaal in fase 3, zal je er niet alleen slanker uitzien, maar je zult je ook stukken fitter voelen. En wil je weer even op zoek naar de balans, dan pak je gewoon de koolhydraatarme recepten er weer bij voor een paar dagen! Hoe dan ook; wil je weten hoe een gezond eetpatroon eruit ziet? Dan raden we aan het Momentum Lifestyle Programma te volgen, eventueel onder begeleiding.  

Momentum Bestellen   Lees meer    Vind Verkooppunt