Ramen met Shiitake, Paksoi en een Eitje

Ramen met Shiitake, Paksoi en een Eitje

💡 Recept uit Fase 3: Levensfase van het Momentum Lifestyle Programma.

 

Ramen noedels zijn een heerlijke en bevredigende maaltijd die gemakkelijk te bereiden is en vol zit met smaakvolle ingrediënten. In dit recept laten we je zien hoe je een gezonde versie van ramen noedels kunt maken, boordevol voedingsstoffen en verse groenten zoals shiitake, paksoi, groene erwten en eventueel wat juliënne gesneden wortels voor een extra knapperige textuur.

Het geheim van deze ramen zit hem in de heerlijke miso-bouillon en het perfect gekookte zachtgekookte ei. Als klap op de vuurpijl voegen we zwarte sesamzaadjes toe voor een smaakvolle finishing touch.

Ingrediënten:

  • 200 gram ramen noedels (volkoren of glutenvrij, indien gewenst)
  • 2 eieren
  • 150 gram shiitake paddenstoelen, in plakjes gesneden
  • 1 grote paksoi, in reepjes gesneden
  • 1 kopje groene erwten (vers of bevroren)
  • 2 eetlepels miso-pasta
  • 1 eetlepel zwarte sesamzaadjes
  • Optioneel: 1 wortel, juliënne gesneden
  • 1 liter water
  • Zout en peper naar smaak
  • Sojasaus (optioneel, voor extra smaak)

Bereidingswijze:

  1. Begin met het koken van de eieren. Breng een pan met water aan de kook en voeg voorzichtig de eieren toe. Kook ze 6-7 minuten voor zachtgekookte eieren of langer als je van hardgekookte eieren houdt. Koel de eieren onmiddellijk af onder koud stromend water en pel ze. Snijd de eieren doormidden en zet opzij.
  2. Breng ondertussen een grote pan met 1 liter water aan de kook. Voeg de ramen noedels toe en kook ze volgens de instructies op de verpakking gaar. Giet de noedels af en spoel ze af onder koud water om plakken te voorkomen. Zet opzij.
  3. In een andere grote pan, verwarm een beetje olie op middelhoog vuur. Voeg de shiitake paddenstoelen toe en bak ze tot ze zacht en lichtbruin zijn, ongeveer 5 minuten. Haal ze uit de pan en zet opzij.
  4. In dezelfde pan, voeg de paksoi toe en bak deze kort tot ze net verwelken, ongeveer 2 minuten. Voeg vervolgens de groene erwten toe en bak nog 2 minuten.
  5. Voeg 1 liter water toe aan de pan met de groenten en breng aan de kook. Los de miso-pasta op in een beetje van het kokende water en voeg dit mengsel toe aan de pan. Roer goed door om de miso te verspreiden en laat de bouillon zachtjes pruttelen.
  6. Proef de bouillon en voeg zout, peper en eventueel sojasaus toe naar smaak.
  7. Verdeel de gekookte ramen noedels over kommen en giet de miso-bouillon erover.
  8. Leg de gekookte eieren, shiitake paddenstoelen, paksoi, groene erwten en juliënne gesneden wortels (indien gebruikt) bovenop de noedels.
  9. Bestrooi de ramen met zwarte sesamzaadjes voor een knapperige textuur en een heerlijke smaak.
  10. Serveer de gezonde ramen noedels direct en geniet van deze voedzame en smaakvolle maaltijd!

Dit gerecht zit boordevol smaak en voedingsstoffen, en het is een geweldige manier om te genieten van ramen noedels op een gezonde manier. Pas de ingrediënten naar wens aan en voeg extra groenten toe voor een nog kleurrijkere en voedzamere maaltijd. Eet smakelijk!

Afslanken en lekker eten met Momentum

Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders. 


Oudere posts Nieuwe posts