Pittige Edamame

Pittige Edamame

 

💡 Recept uit Fase 2: Stabilisatiefase van het Momentum Lifestyle Programma.

 

Ben je op zoek naar een heerlijk pittig tussendoortje dat je smaakpapillen zal prikkelen? Zoek niet verder! Dit recept voor pittige edamame is precies wat je zoekt. Deze Japanse edamame peulen worden omgetoverd tot een smaakvolle lekkernij met een eenvoudige, maar verrassend smaakvolle pittige saus. Deze saus, gemaakt van chili pasta, knoflook, miso en sojasaus, brengt een harmonieus samenspel van pittige kruidigheid en aromatische knoflooksmaak.

Ingrediënten:

  • Bevroren edamame peulen (we raden edamame peulen aan voor dit recept, hoewel geschilde edamame ook kan worden gebruikt voor salades, rijstgerechten en noedels)
  • Neutrale olie
  • Knoflook
  • Chili pasta (sambal oelek, Sriracha of andere knoflook chili saus)
  • Miso (Japanse gefermenteerde sojabonenpasta)
  • Sojasaus
  • Mirin (Japanse rijstwijn), of een alternatief zoals suiker of ahornsiroop

Bereidingswijze:

  1. Stap 1: Kook de edamame volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Stap 2: Bereid de smaakvolle pittige saus: verhit een scheutje neutrale olie in een grote koekenpan. Bak de knoflook tot deze heerlijk geurig is. Voeg vervolgens de chili pasta, miso, sojasaus en mirin toe en roer alles grondig door tot een goed gemengde saus ontstaat.
  3. Stap 3: Voeg de gekookte edamame peulen toe aan de pittige saus in de pan en schep ze zorgvuldig om, zodat de saus gelijkmatig over de edamame wordt verdeeld.
  4. Stap 4: Serveer de pittige edamame onmiddellijk terwijl ze nog warm zijn, of geniet ervan op kamertemperatuur als een verrukkelijke snack.

Deze pittige edamame zijn een waar genot voor liefhebbers van pittig eten. Ze bieden de perfecte combinatie van pit en umami en zullen je smaakpapillen verwennen. Aarzel niet langer en duik de keuken in om deze smaakexplosie zelf te ervaren!

Afslanken en lekker eten met Momentum

Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders. 


Oudere posts Nieuwe posts