Pan Con Tomate

Pan Con Tomate

💡 Recept uit Fase 3: Levensfase van het Momentum Lifestyle Programma.

 

Pan con tomate is een eenvoudig en smakelijk Spaans gerecht dat bestaat uit geroosterd brood met tomaat, knoflook en olijfolie. Hier is een gezonde variant van dit recept:

Ingrediënten:

  • 4 sneetjes volkorenbrood (bij voorkeur zuurdesembrood)
  • 2 rijpe tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • Extra vierge olijfolie
  • Zeezout
  • Verse basilicumblaadjes (optioneel)

Instructies:

1. Verwarm een grillpan of een gewone pan op middelhoog vuur.

2. Rooster de sneetjes volkorenbrood aan beide zijden tot ze goudbruin en knapperig zijn. Dit duurt meestal ongeveer 2-3 minuten per kant.

3. Terwijl het brood roostert, snijd je de tomaten doormidden. Rasp de tomaten met een grove rasp in een kom om het vruchtvlees en sap te verkrijgen. Gooi de schil weg.

4. Pel het teentje knoflook en snijd het doormidden. Wrijf de geroosterde sneetjes brood aan beide kanten in met de gehalveerde knoflook. Hierdoor krijgt het brood een subtiele knoflooksmaak.

5. Verdeel de geraspte tomaat over de knoflook ingewreven kant van het geroosterde brood.

6. Besprenkel royaal met extra vierge olijfolie. De olijfolie is een belangrijk ingrediënt en geeft de pan con tomate zijn smaak en textuur.

7. Bestrooi de broodjes met een snufje zeezout naar smaak.

8. Als je van wat extra smaak houdt, kun je wat verse basilicumblaadjes over de pan con tomate strooien.

9. Serveer de pan con tomate direct als aperitief, bij een salade of als bijgerecht bij andere Spaanse gerechten. Het is een eenvoudig en heerlijk recept dat ideaal is voor zomerse dagen.

Geniet van je gezonde pan con tomate!

 

Afslanken met Momentum?

Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


Oudere posts Nieuwe posts