Kipfilet met paprika en curry van gember, munt en yoghurt

Kipfilet met paprika en curry van gember, munt en yoghurt

Kipfilet met paprika en curry van gember, munt en yoghurt

Ingrediënten (2 personen)

  • 300 gr kipfilet
  • 2 paprika's
  • 8 champignons
  • 1/2 courgette
  • IJsbergsla
  • 6 el magere yoghurt
  • 4 blaadjes munt vers
  • 10 blaadjes koriander
  • 2 gr verse gember
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl arachideolie
  • 1 tl honing
  • 1 tl mosterd
  • 1 teen knoflook
  • Rozemarijn
  • Tijm
  • Kerriepoeder
  • Peper
  • Zout
  • Water

Bereidingswijze

Pocheer de kip gaar in zout water (pocheren is een product garen in een vloeistof van 90 graden). Leg de paprika’s in een ovenschaal en gaar 25 minuten op 180 graden. Snijd de champignons en courgette fijn en bak kort aan op hoog vuur. Zet het vuur lager en voeg naar smaak kruiden toe (rozemarijn, tijm en knoflook).

Bak de groenten beetgaar en laat ze afkoelen in een kom. Bereid vervolgens de curry: Hak de gember en de kruiden (koriander, kurkuma, munt) fijn en voeg de honing, yoghurt, en mosterd toe. Voeg als laatste de olie toe. Pel de paprika’s, bewaar het vocht dat eruit loopt en meng dit met de gesneden champignons en de courgette.

Pluk de kip als deze nog warm is en besprenkel het met het mengsel van paprika en champignons. Verdeel de sla over 2 borden met de kip eroverheen. Verdeel vervolgens de groenten eromheen en meng naar smaak met de curry.

Afslanken en lekker eten met Momentum

Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.

 


Oudere posts Nieuwe posts