Blog
Smakelijk pasen

Smakelijk pasen

Smakelijk Pasen!

Pasen is de belangrijkste christelijke feestdag van het jaar. De  wederopstanding van Jezus wordt gevierd, nadat hij op Goede Vrijdag gestorven is. Voor Rooms-Katholieken betekent Pasen het einde van een vastenperiode en dus wordt er krachtig en feestelijk gegeten. Eieren en brood – typisch krachtvoer – zijn mede hierdoor onlosmakelijk verbonden met deze culinaire dagen.

Overigens was Pasen vroeger tevens een seizoensgebonden landbouwfeest. Het begin van de lente markeert het einde van een tijd van schaarste die heerste als de voorraden van de winter opraakten. Veel paasgebruiken -  zoals het rapen van eieren - zijn afgeleid van dit niet-christelijke lentefeest…

Traditioneel eten
Hoe het ook zij… 
De Paasdagen staan in het teken van lekker traditioneel eten en samenzijn. Dus of je in  Smakelijk Pasen
fase 1, 2 of 3 zit van het Momentum lifestyle programma… Dit weekend wordt ‘t koken én eten op je paasbest!

Wat denk je bijvoorbeeld van een traditioneel paasbrood,  gevuld met ingrediënten zoals spijs, rozijnen, krenten, sukade en sinaasappelsnippers. TIP:  een gezond Paasbrood maak je van volkoren of het oergraan spelt, zonder spijs maar met sinaasappelsnippers, rozijnen en noten. Teveel werk? Spelt- en volkorenbrood koop je gewoon bij de bakker en rond deze tijd zijn er ongetwijfeld Paasvarianten verkrijgbaar!

Kwaliteit boven kwantiteit
Bij Pasen horen natuurlijk ook paaseitjes (sorry Fase 1 volgers, 1 jaartje overslaan), daar ontkom je niet aan… Maar als je dan tóch overstag gaat; kies voor pure chocolade. En kies niet voor kwantiteit, maar voor kwaliteit…

Tot slot nog wat inkoppers  om in je in achterhoofd te houden. Zie Pasen niet als een vrijbrief om jezelf vol te eten. Ga bijvoorbeeld voor een uitgebreide Paasbrunch en geniet daar optimaal van.

Zet na de brunch gezellige een stevige Paaswandeling in met de hele familie. Je kunt nooit teveel wandelen :-) En vergeet niet... tradities zijn er om doorbroken te worden. Waarom een vette ham als je ook voor kipfilet of rosbief kunt gaan?

Alvast wat inspiratie?
Roerei met rookvlees en bieslook - Fase 3
Frittata met courgette  - Fase 3
Asperges met zalm en krieltjes - Fase 3 

Glutenvrije en suikerarme appeltaart - Fase 3 (aanrader!!!) 

Banana Pancakes - Fase 2
Carpaccio van rode bieten met geitenkaas en pistachenootjes (Fase 2)

Kalkoenfilet met courgette en komkommermintkwark - Fase 2

Chocolade mousse – PURE, RAW & DELICIOUS – Vanaf fase 2 Raw Food op z’n Paasbest – voor liefhebbers én sceptici: dit móet je geprobeerd hebben. Met dank aan www.purefoodexperience.nl

Krokante appel met kaneel uit de oven - Fase 1
Tom Yam Kung - Fase 1
Asperges met ei en bieslook – Fase 1

Tot slot… Geniet ervan en ken je eigen balans. Het is maar 1 keer per jaar 2 dagen Pasen, dus houd daar vooraf en achteraf gewoon wat extra rekening mee….

VROLIJK PASEN!

Afslanken in 3 fasen met een slim voedingsplan, 2 voedingssupplementen en (email)begeleiding. Momentum is een effectieve en gezonde manier van afvallen. Het 3 Fasen Plan heeft een duidelijke opbouw - Dieetfase, Stabilisatiefase, Levensfase - en is gericht op gewichtsverlies én behoud van je streefgewicht.

Momentum draait bovendien om lekker en puur eten. Boodschappen doe je gewoon bij je eigen groenteboer, slager, visboer of supermarkt. Kortom: een perfecte basis voor een slanke & gezonde levensstijl.

Meer informatie
€ 195,00
Of zoek een verkooppunt bij jou in de buurt

Ga jij voor optimaal resultaat? Combineer de recepten dan met onze Momentum kuur.

Multi Vita NL

Momentum® Multi Vita is een compleet vitaminen- en mineralensupplement ter ondersteuning van de gezondheid en je gewichtsverlies.

Meer informatie
Q10

Momentum® Q10 is een supplement op basis van Ubiquinone (Q10) en bevat daarnaast o.a. vitaminen B1 en B12, die de natuurlijke energie in het lichaam activeren en het energieniveau ondersteunen

Meer informatie
Carnitine

Momentum® Carnitine is een voedingssupplement op basis van Acetyl-L-Carnitine. Dit supplement bevat tevens alfaliponzuur, biotine, zink, chroom en choline.

Meer informatie