Blog
6 tips om nog wat af te vallen tijdens Momentum Fase 2

6 tips om nog wat af te vallen tijdens Momentum Fase 2

6 tips om af te vallen tijdens Momentum Fase 2

Momentum Fase 1 is voorbij, de kop is eraf! Want Momentum stopt niet na Fase 1. Tijdens Momentum Fase 2 kun je ervoor kiezen om te stabiliseren, maar je kunt ook zeker nog een paar kilo afvallen. Dan zijn er wel wat extra zaken waar je op moet letten.

1. Eet voldoende eiwitten

Eet voldoende eiwitten (reken op minimaal 1 gram per kilo lichaams(streef)gewicht per dag uit gevogelte, vis, eieren, garnalen, etc.). Op de website www.voedingswaardetabel.nl vind je veel informatie over de voedingswaarde per product, wat goed van pas kan komen om weloverwogen keuzes te maken tijdens Momentum Fase 2.

2. Voeg gezonde vetten toe

Voeg gezonde vetten toe aan je dagelijks voedingspatroon uit avocado, een handje ongebrande ongezouten noten, een stuk zalm, olijfolie door je dressing, et cetera. Bouw dit wel rustig op, want je darmen kunnen hier in het begin een beetje gevoelig op reageren. Wees in ieder geval niet bang voor vetten in je voeding als je nog wat extra kilo’s wilt verliezen, maar let op met koolhydraten.

3. Varieer met zo veel mogelijk groenten

Blijf uiteraard heel veel verschillende soorten groenten eten, maar blijf nog even weg bij de verboden groenten uit Momentum Fase 1, zoals peulvruchten, pastinaak, zoete aardappel, pompoen en maïs. Deze bevatten relatief veel koolhydraten en kun je later goed gebruiken om de hoeveelheid koolhydraten tijdens Momentum Fase 2 weer op te bouwen.

4. Bouw de koolhydraten pas op als je daaraantoe bent

Als je je streefgewicht hebt bereikt en alleen nog hoeft te stabiliseren, eet dan éen dag één maaltijd met koolhydraten (bijvoorbeeld zoete aardappel bij het diner) en weeg jezelf de volgende dag. Kom je snel 1 á 2 kilo of meer aan, dan weet je dat je te veel koolhydraten hebt gegeten. Kom je niet gelijk de volgende dag meer dan één kilo aan, kun je nog een dagje proberen om wat meer koolhydraten te eten. Blijf jezelf wegen: als je meer dan één a twee kilo aankomt, schroef je de koolhydraten weer terug.

5. Bouw de hoeveelheid calorieën per dag op

Ga tijdens Momentum Fase 2 weer meer eten dan tijdens Momentum Fase 1, met de nadruk op groenten, eiwitten en gezonde vetten. Als richtlijn kun je wel de dagindeling van Momentum Fase 1 aanhouden. Hanteer de hoeveelheid calorieën voor je streefgewicht als je nog een paar kilo kwijt wilt raken, dit kun je op meerdere websites uitrekenen. Gebruik als extra ondersteuning de Momentum Carnitine capsules en Momentum Q10 om je vetverbranding aan te (blijven) sporen, ook als je gaat stabiliseren

6. Houd een voedingsdagboek bij

Houd online een voedingsdagboekje bij (bijvoorbeeld op de website van het Voedingscentrum), dan weet je al snel hoeveel je binnenkrijgt aan vetten, eiwitten en koolhydraten. Richt bij het stabiliseren tijdens Momentum Fase 2 op 25 gram koolhydraten per dag, exclusief de vezels.

Momentum Fase 1 herhalen? Dat kan ook!

De snelste manier om nog wat extra kilo’s te verliezen is door gelijk na Momentum Fase 1 nog een keer Fase 1 te doen met een nieuwe kuur. Dus geen uitsluip- of opbouwdagen, maar gelijk door met nog een keer een ronde met de ampullen. Je mag Momentum Fase 1 maar één keer verlengen, daarna moet je minimaal zes weken in Momentum Fase 2 zitten om eventueel weer opnieuw te mogen beginnen met Momentum Fase 1. Dus, om nog een paar kilo af te vallen, verleng je of Momentum Fase 1 een keer (met een nieuwe kuur), of je gaat door naar Momentum Fase 2 (met bovenstaande tips) om te stabiliseren als je je streefgewicht hebt bereikt.

Klaar voor Momentum Fase 3? Gefeliciteerd!

Ben je op je streefgewicht? Dan ben je klaar met stabiliseren en start Momentum Fase 3, de Levensfase. Leef 80% volgens het patroon dat je jezelf nu hebt aangeleerd en gebruik die 20% om ook weer eens lekker mee te kunnen doen op een feestje. De zogenaamde 80/20-regel. Let er wel op dat de 80/20-regel niet per dag geldt. :) Veel succes!

Afslanken in 3 fasen met een slim voedingsplan, 2 voedingssupplementen en (email)begeleiding. Momentum is een effectieve en gezonde manier van afvallen. Het 3 Fasen Plan heeft een duidelijke opbouw - Dieetfase, Stabilisatiefase, Levensfase - en is gericht op gewichtsverlies én behoud van je streefgewicht.

Momentum draait bovendien om lekker en puur eten. Boodschappen doe je gewoon bij je eigen groenteboer, slager, visboer of supermarkt. Kortom: een perfecte basis voor een slanke & gezonde levensstijl.

Meer informatie
€ 195,00
Of zoek een verkooppunt bij jou in de buurt

Ga jij voor optimaal resultaat? Combineer de recepten dan met onze Momentum kuur.

Multi Vita NL

Momentum® Multi Vita is een compleet vitaminen- en mineralensupplement ter ondersteuning van de gezondheid en je gewichtsverlies.

Meer informatie
Q10

Momentum® Q10 is een supplement op basis van Ubiquinone (Q10) en bevat daarnaast o.a. vitaminen B1 en B12, die de natuurlijke energie in het lichaam activeren en het energieniveau ondersteunen

Meer informatie
Carnitine

Momentum® Carnitine is een voedingssupplement op basis van Acetyl-L-Carnitine. Dit supplement bevat tevens alfaliponzuur, biotine, zink, chroom en choline.

Meer informatie