Blog
Nederland – Argentinië. Steak op het menu!

Nederland – Argentinië. Steak op het menu!

Wordt woensdag gehaktdag voor één keer woensdag steakdag? De Duitsers maakten immers gisteren al gehakt van de Brazilianen, gehaktdag zit er voor deze week wel op. Vanavond staan we tegenover de Argentijnen, de grootste vleeseters ter wereld. En we lusten ze rauw…. Toch?

Vanavond Argentinië. En we moeten nog bijkomen van de match van gister. Het was werkelijk gehaktdag en dat op dinsdag. Heel benieuwd naar vanavond.  Laten we hopen dat we ons morgen kunnen buigen over de Duitse keuken. Voor nu… de Argentijnse keuken. Niet verkeerd. Tenminste, als je van vlees en vis houdt.

Argentijnen zijn de grootste vleeseters ter wereld, maar hun vlees is dan ook doorgaans van goede kwaliteit. Het vee staat er te grazen op enorme groene weiden, wat de kwaliteit natuurlijk ten goede komt. De oorspronkelijke keuken van de Argentijnen is gebaseerd op lokale producten als mais, bonen, paprika, pompoen, zoete aardappel en courgette. Verder is de Argentijnse keuken vooral een mengeling van de Spaanse, Italiaanse, Indiaanse, en Franse keuken. De vele immigranten die het land heeft gekend zijn mede verantwoordelijk voor de grote variëteit aan wijnen die het land kent. Want wijn, daar zijn Argentijnen ook gek op.

Asado
De nationale maaltijd in Argentinië is en blijft de barbecue, ook wel Asado genoemd. Op zondag gaat de man des huizes over de ‘hoofdmaaltijd’, terwijl de vrouwen zich buigen over salades en het dessert. Vlees en vis gaat er dus voornamelijk op de grill, met als welbekende klassieker: gegrild rund met Chimichurrisaus. Wist-je-datje: Chimichurri is vernoemd naar de Ier Jimmy McCurry, die zich in de 19e eeuw inzette voor de Argentijnse onafhankelijkheid. Naar verluid was hij de eerste  die ooit de groene kruidensaus klaarmaakte en door de lokale bevolking werd zijn naam (uit pure noodzaak, omdat ze het simpelweg niet konden uitspreken) verbasterd tot chimichurri.

Dulce de leche
Niet bepaald gezond, maar wel overal te krijgen: Dulce de leche: de nationale zoetigheid op basis van melk en gekarameliseerde suiker. Dulce de leche wordt gegeten als broodbeleg tijdens het ontbijt, als dessert en als vulling in gebak. Ook traditioneel Italiaans ijs is werkelijk overal verkrijgbaar.

Yerba Mate groene thee
Wél gezond is de nationale (non-alcoholische) drank Yerba Mate, in het kort ook wel Mate genoemd. Yerba Mate wordt gemaakt van gedroogde groene theeblaadjes die herhaaldelijk in een beker worden overgoten met heet water. Na een tijd trekken drink je de thee uiteindelijk met een speciaal rietje met een zeefje aan de onderkant (bombilla).

Maar de échte nationale drank blijft toch wijn, liefst rode met als klassieker de Cabernet Sauvignon. Misschien wel lekker tegen de spanning vanavond? Een lekkere steak met een goed glas rode wijn. Dat staat vanavond bij ons op het menu. En Argentinië, dat ook natuurlijk. Laten we hopen dat woensdag stiekem traditioneel gehaktdag blijft.

Hup Holland Hup!

Afslanken in 3 fasen met een slim voedingsplan, 2 voedingssupplementen en (email)begeleiding. Momentum is een effectieve en gezonde manier van afvallen. Het 3 Fasen Plan heeft een duidelijke opbouw - Dieetfase, Stabilisatiefase, Levensfase - en is gericht op gewichtsverlies én behoud van je streefgewicht.

Momentum draait bovendien om lekker en puur eten. Boodschappen doe je gewoon bij je eigen groenteboer, slager, visboer of supermarkt. Kortom: een perfecte basis voor een slanke & gezonde levensstijl.

Meer informatie
€ 195,00
Of zoek een verkooppunt bij jou in de buurt

Ga jij voor optimaal resultaat? Combineer de recepten dan met onze Momentum kuur.

Multi Vita NL

Momentum® Multi Vita is een compleet vitaminen- en mineralensupplement ter ondersteuning van de gezondheid en je gewichtsverlies.

Meer informatie
Q10

Momentum® Q10 is een supplement op basis van Ubiquinone (Q10) en bevat daarnaast o.a. vitaminen B1 en B12, die de natuurlijke energie in het lichaam activeren en het energieniveau ondersteunen

Meer informatie
Carnitine

Momentum® Carnitine is een voedingssupplement op basis van Acetyl-L-Carnitine. Dit supplement bevat tevens alfaliponzuur, biotine, zink, chroom en choline.

Meer informatie