Blog
Momentum bezoekt scholenproject dance4life

Momentum bezoekt scholenproject dance4life

Keuzes...
Healthy4Life; een ambitieus streven dat wij als lifestyle programma dagelijks najagen. Een streven dat je echter op verschillende manieren kunt interpreteren. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om gezond te eten en voldoende te bewegen. Hoe moeilijk ook, die keuze ligt toch vaak bij jezelf. Vaak, maar niet altijd… Sommige mensen hebben ooit verkeerd gekozen en moeten daar de rest van hun leven voor boeten. En weer anderen hebben überhaupt nooit een keuze gehad. Precíes om die reden is Momentum partner geworden van dance4life.

Start dancing, stop aids

dance4life daagt mensen uit om in beweging te komen voor het goede doel. Letterlijk.  Het credo ‘start dancing, stop aids’, juichen wij als lifestyle programma natuurlijk luidkeels toe. En vorige week konden we met eigen ogen zien hoe ze dat credo onder andere met hun scholenprogramma in de praktijk brengen. dance4life toert namelijk elk jaar door het land (en 23 andere landen!) om jongeren op frisse, hippe en bijna ludieke wijze te informeren over seksualiteit, HIV en aids. In landen als India, waar dagelijks honderden meisjes seksueel worden misbruikt en waar überhaupt niet over seks mag worden gesproken.

In Afrika, waar aids een taboe is en waar medicatie ver te zoeken is. Maar óók in Nederland waar jongeren nog veel te weinig bewust zijn van de mogelijke gevolgen van onveilige seks. Diep onder de indruk was ik - en overigens alle jongeren met mij - van het  verhaal van Anne, een prachtige jonge vrouw van 24 die op haar 16e één keer een verkeerde keuze maakte. Een keuze die waarschijnlijk velen van ons wel eens hebben gemaakt, maar die Anne haar leven lang moet bekopen.

Anne had op haar 16e onveilige seks met haar vriendje. Ze waren stapelverliefd en het was haar eerste keer. Wist zij veel… Vier maanden later besloot ze – na een seksuele voorlichting op school – toch voor een SOA-test bij de GGD te gaan. Je weet immers maar nooit. Nooit had ze kunnen denken wat haar te wachten stond. Het was immers haar eerste vriendje, een soa overkomt toch alleen mensen die roekeloos zijn? Het meest onmogelijke scenario bleek echter werkelijkheid. Zowel Anne als haar vriend werden positief getest op HIV en haar wereld stortte volledig in. In onze moderne samenleving heeft Anne de draad inmiddels weten op te pakken, maar leven met HIV is en blijft een keiharde strijd... Haar weerstand neemt in een rap tempo af en bovendien is de sociale acceptatie van aids nog altijd minimaal, simpelweg omdat HIV- zelfs in Nederland - nog altijd een taboe is. Kortom;  die ene keuze bleek cruciaal voor het leven van Anne en haar verhaal kwam dan ook keihard binnen in de aula van de school.

Hoe triest de harde werkelijkheid; de benadering van dance4life is voornamelijk positief en interactief. Met muziek, dans en invloedrijke ambassadeurs als Lange Frans en Doutzen Kroes worden jongeren aangespoord om informatie te delen en natuurlijk om geld in te zamelen om de verspreiding van HIV en aids tegen te gaan. En dat lukt aardig, daar waren we toch wel blij verrast over. Wij zagen letterlijk het kwartje vallen bij de aanwezige jongeren die  ter plekke de meest ludieke sponsoracties bedachten om ook hun steentje te kunnen bijdragen. Superleuk om te zien!


dance4life event
Elk jaar wordt het scholenproject afgesloten met een knaller van een evenement dat plaatsvindt op – hoe kan het ook anders – Wereld Aids Dag. Tijdens deze dag worden jongeren getrakteerd op optredens van onder andere Lange Frans en The Party Squad, zodat ze samen met hun leeftijdsgenoten kunnen vieren wat er met hun ingezamelde geld is bereikt. Prachtig toch? 

Overigens heeft dance4life veel meer acties lopen in samenwerking met andere partijen. Momenteel kun je bijvoorbeeld meedansen met Sh’Bam4Life, een initiatief van Les Mills, dé groepsfitness organisatie ter wereld.

Lang verhaal kort; wij zijn blij dat we een steentje kunnen bijdragen aan dit mooie doel. En dat wilden we graag even met jullie delen… Genoeg stof tot nadenken in elk geval. Fijn weekend!

www.dance4life.nl

Afslanken in 3 fasen met een slim voedingsplan, 2 voedingssupplementen en (email)begeleiding. Momentum is een effectieve en gezonde manier van afvallen. Het 3 Fasen Plan heeft een duidelijke opbouw - Dieetfase, Stabilisatiefase, Levensfase - en is gericht op gewichtsverlies én behoud van je streefgewicht.

Momentum draait bovendien om lekker en puur eten. Boodschappen doe je gewoon bij je eigen groenteboer, slager, visboer of supermarkt. Kortom: een perfecte basis voor een slanke & gezonde levensstijl.

Meer informatie
€ 195,00
Of zoek een verkooppunt bij jou in de buurt

Ga jij voor optimaal resultaat? Combineer de recepten dan met onze Momentum kuur.

Multi Vita NL

Momentum® Multi Vita is een compleet vitaminen- en mineralensupplement ter ondersteuning van de gezondheid en je gewichtsverlies.

Meer informatie
Q10

Momentum® Q10 is een supplement op basis van Ubiquinone (Q10) en bevat daarnaast o.a. vitaminen B1 en B12, die de natuurlijke energie in het lichaam activeren en het energieniveau ondersteunen

Meer informatie
Carnitine

Momentum® Carnitine is een voedingssupplement op basis van Acetyl-L-Carnitine. Dit supplement bevat tevens alfaliponzuur, biotine, zink, chroom en choline.

Meer informatie