Blog
Hoeveel water moet je drinken op een warme dag?

Hoeveel water moet je drinken op een warme dag?

Met de zomerhitte is het extra belangrijk om voldoende water te blijven drinken. Ons lichaam heeft door het zweten meer water nodig dan op koudere dagen. Maar wat is nu precies voldoende?

Ieder uur een glas

Hoeveel water je moet drinken per dag varieert van persoon tot persoon en hangt vooral af van je gewicht en lichaamstype. Volgens het Voedingscentrum is het verstandig is om in ieder geval ieder uur een glas water te drinken, ook als je géén dorst hebt. Je komt dan al snel uit op tweeënhalf à drie liter per dag.

Wie zwanger is of borstvoeding geeft, heeft nog meer vocht nodig en kan gerust drie liter water per dag drinken. Ook mensen die intensief sporten doen er goed aan om op hun vochtinname te letten.

Kies je drankje verstandig

Het is niet aan te raden om je dorst te lessen met suikerbommetjes zoals cola, Fanta of sap. En natuurlijk al helemaal niet als je probeert af te slanken.

Ga daarom liever voor water, thee en koffie zonder suiker.

En let op: als je op een warme dag voor een drankje met alcohol gaat, kun je het beste naast ieder glas alcohol een glas water drinken. Alcohol drijft namelijk vocht af.

Zo kun je uitdroging herkennen

Wanneer je minder plast dan gebruikelijk of je urine donker van kleur is, heb je te weinig gedronken. De kans bestaat dat je uitdroogt. Bij uitdroging zweet je minder dan anders. Je kunt daardoor een licht gevoel in het hoofd krijgen en zelfs flauwvallen. Vermoeidheid, droge huid, spierkrampen en constipatie kunnen ook indicatoren zijn voor uitdroging.

Tot slot; ben je vergeten om water te drinken? Tik niet als een gek direct liters achterover. Je nieren kunnen namelijk maar 0,7 tot 1 liter water per uur aan.

Afslanken in 3 fasen met een slim voedingsplan, 2 voedingssupplementen en (email)begeleiding. Momentum is een effectieve en gezonde manier van afvallen. Het 3 Fasen Plan heeft een duidelijke opbouw - Dieetfase, Stabilisatiefase, Levensfase - en is gericht op gewichtsverlies én behoud van je streefgewicht.

Momentum draait bovendien om lekker en puur eten. Boodschappen doe je gewoon bij je eigen groenteboer, slager, visboer of supermarkt. Kortom: een perfecte basis voor een slanke & gezonde levensstijl.

Meer informatie
€ 195,00
Of zoek een verkooppunt bij jou in de buurt

Ga jij voor optimaal resultaat? Combineer de recepten dan met onze Momentum kuur.

Multi Vita NL

Momentum® Multi Vita is een compleet vitaminen- en mineralensupplement ter ondersteuning van de gezondheid en je gewichtsverlies.

Meer informatie
Q10

Momentum® Q10 is een supplement op basis van Ubiquinone (Q10) en bevat daarnaast o.a. vitaminen B1 en B12, die de natuurlijke energie in het lichaam activeren en het energieniveau ondersteunen

Meer informatie
Carnitine

Momentum® Carnitine is een voedingssupplement op basis van Acetyl-L-Carnitine. Dit supplement bevat tevens alfaliponzuur, biotine, zink, chroom en choline.

Meer informatie