Blog
Het nut van kleurrijke groenten en fruit bij zonneallergie

Het nut van kleurrijke groenten en fruit bij zonneallergie

5 tips om zonneallergie te voorkomen

Zonneallergie, heel vervelend als je er last van hebt! Het doet pijn en het jeukt, je hebt last van blaasjes en schilfers, een rode gezwollen huid... Wat kun je eraan doen?

Wat is zonneallergie?

Zonneallergie is een overgevoeligheidsreactie van de huid op UV-straling. De huid raakt beschadigd en hierdoor ontstaat er een ontstekingsreactie. Deze reactie ontstaat bij sommige mensen al in het voorjaar bij de eerste zonnestralen en zwakt in de loop van de zomer pas af. Tegen die tijd is de huid gewend aan de blootstelling aan UV-straling. Om je huid weerbaarder te maken tegen de straling en tevens vroegtijdige huidveroudering tegen te gaan, is het aan te raden om te zorgen voor voldoende antioxidanten in je voeding.

Wat zijn antioxidanten?

Antioxidant is een verzamelnaam voor bepaalde vitamines, mineralen en andere plantenstoffen die een speciale werking hebben in ons lichaam. Ze hebben de eigenschap om de vorming van vrije radicalen tegen te gaan of ze als het ware te "vangen". Vrije radicalen zijn deeltjes die in ons lichaam geproduceerd worden als gevolg van straling, maar ook stress, verontreiniging en zware metalen. Ook allerlei processen die bij de normale lichaamsfuncties horen, zoals bijvoorbeeld celdeling, zorgen voor het ontstaan van vrije radicalen.

Het woord antioxidant zegt het eigenlijk al, een antioxidant gaat oxidatie van onze lichaamscellen tegen. Een heel duidelijk voorbeeld van oxidatie in onze omgeving is het roesten van een waterleiding... die roest is het gevolg van oxidatie. Dat wil je niet met je lichaam laten gebeuren!

Kleurrijk eten voor voldoende antioxidanten

Als we gevarieerd en voedzaam eten, krijgen we de meeste antioxidanten dagelijks binnen. Er zijn talloze antioxidanten, maar de antioxidanten die in het bijzonder goed zijn voor onze huid zijn vitamine A, C en E en het spoorelementen selenium. Daarnaast spelen een aantal carotenoïden een grote rol als antioxidant voor de huid. Carotenoïden zijn verantwoordelijk voor de kleur in groenten en fruit. Voeg dus tomaten, paprika’s, wortelen, spinazie, rode bieten, broccoli en vele andere kleurrijke groenten en fruit aan je dieet toe. Het basisprincipe voor het binnenkrijgen van genoeg carotenoïden is vooral kleurrijk eten!

5 tips om zonneallergie te voorkomen

Als je weet dat je veel last hebt van zonneallergie, wees dan voorbereid met deze tips!

1. Neem ten alle tijde de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen, zoals de zon vermijden wanneer die het krachtigst is en gebruik maken van een goede zonnebrandcrème

2. Draag géén zonnebril als je in de volle zon zit. Zonnebrillen blokkeren de registratie van het zonlicht in je hersenen, waardoor je de zon veel minder snel op je huid voelt prikken

3. Maak gebruik van de uurtjes met mildere zon, zoals in het voorjaar of later op de avond, om de huid langzaam te laten wennen aan de straling

4. Let extra op je voeding. Eet regelmatig salades met een variatie van groenten in allerlei kleuren en kies voor diep gekleurd fruit

5. Heb je ieder jaar erg veel last van zonneallergie, neem dan uit voorzorg een goed antioxidanten supplement!

Afslanken in 3 fasen met een slim voedingsplan, 2 voedingssupplementen en (email)begeleiding. Momentum is een effectieve en gezonde manier van afvallen. Het 3 Fasen Plan heeft een duidelijke opbouw - Dieetfase, Stabilisatiefase, Levensfase - en is gericht op gewichtsverlies én behoud van je streefgewicht.

Momentum draait bovendien om lekker en puur eten. Boodschappen doe je gewoon bij je eigen groenteboer, slager, visboer of supermarkt. Kortom: een perfecte basis voor een slanke & gezonde levensstijl.

Meer informatie
€ 195,00
Of zoek een verkooppunt bij jou in de buurt

Ga jij voor optimaal resultaat? Combineer de recepten dan met onze Momentum kuur.

Multi Vita NL

Momentum® Multi Vita is een compleet vitaminen- en mineralensupplement ter ondersteuning van de gezondheid en je gewichtsverlies.

Meer informatie
Q10

Momentum® Q10 is een supplement op basis van Ubiquinone (Q10) en bevat daarnaast o.a. vitaminen B1 en B12, die de natuurlijke energie in het lichaam activeren en het energieniveau ondersteunen

Meer informatie
Carnitine

Momentum® Carnitine is een voedingssupplement op basis van Acetyl-L-Carnitine. Dit supplement bevat tevens alfaliponzuur, biotine, zink, chroom en choline.

Meer informatie