Blog
Healthy4life in zuid afrika

Healthy4life in zuid afrika

Healthy4Life, een streven dat wij dagelijks met plezier najagen. Een streven dat tevens de grondslag is voor ons partnerschap met dance4life. Waarom dance4life? Onder andere vanwege de grenzeloze toewijding waarmee de organisatie zich inzet om de verspreiding van hiv en aids terug te dringen. Dance4life richt zich voornamelijk op het informeren van jongeren en lanceerde donderdag 16 oktober een indrukwekkende nieuwe campagne. Wist je bijvoorbeeld dat aids doodsoorzaak nummer 1 is onder jongeren in Ermelo?

Ermelo4ermelo
Aids is doodsoorzaak #1 onder jongeren in Ermelo. Bovendien is 1 op de 10 jongeren in deze gemeente geïnfecteerd met hiv. Onder zwangere vrouwen ligt dat percentage zelfs op een schokkende 40%. Inderdaad, dat is bijna de helft.

Ongeloofwaardig? Integendeel. Het zijn de keiharde cijfers die dance4life onlangs naar buiten bracht in haar nieuwe campagne: Ermelo4Ermelo. Ook Zuid-Afrika kent namelijk een gemeente Ermelo, evenals de plaatsen Amsterdam, Amersfoort, Delft, Dordrecht, Eindhoven, Gouda, Haarlem, Middelburg, Rotterdam en Utrecht. HIV en aids zorgen daar dagelijks voor vele slachtoffers en met de nieuwe campagne wil dance4life duidelijk maken dat aids nog lang niet onze wereld uit is.

De nieuwe campagne geeft de schrijnende situatie in slechts 30 seconden weer. Indrukwekkend, vinden wij! https://www.youtube.com/watch?v=KEy1datVfhg

Ervaring van een arts op locatie
Tijdens de lancering sprak o.a. Danka Stuyver over haar ervaring als jonge arts in een afgelegen ziekenhuisje in Zuid-Afrika. Danka werkte ruim anderhalf jaar in het Manguzi Hospital aan de noordoostkust van Zuid-Afrika, net onder de grens van Mozambique. Hiv en aids zijn er aan de orde van de dag. Danka: “De impact die deze ziekte heeft op het dagelijks leven hier is enorm, dat zie ik iedere dag. Graag wil ik mijn ervaringen delen, opgedaan als dokter op een plek waar hiv en aids als rode draad door het leven lopen. 40% (!) van de mensen in deze regio is geïnfecteerd met hiv en bijgeloof en een gebrek aan kennis hebben helaas nog altijd de overhand. Zwangere meisjes slikken hun aidsremmers niet, simpelweg omdat de medicijnman zegt dat het niet goed voor ze is. Jongens denken dat ze geen HIV kunnen oplopen omdat ze, net als president Zuma, douchen na de seks…”

Het verhaal van Danka vertelt weer eens hoe belangrijk het is om jongeren te informeren over (de risico’s van) HIV en aids. En informeren, dat is nu precíes waar dance4life zo goed in is. Dat kunnen wij als lifestyle programma alleen maar ondersteunen. Onder het credo Healthy4Life starten we projecten om geld in te zamelen voor deze mooie organisatie.

Afslanken in 3 fasen met een slim voedingsplan, 2 voedingssupplementen en (email)begeleiding. Momentum is een effectieve en gezonde manier van afvallen. Het 3 Fasen Plan heeft een duidelijke opbouw - Dieetfase, Stabilisatiefase, Levensfase - en is gericht op gewichtsverlies én behoud van je streefgewicht.

Momentum draait bovendien om lekker en puur eten. Boodschappen doe je gewoon bij je eigen groenteboer, slager, visboer of supermarkt. Kortom: een perfecte basis voor een slanke & gezonde levensstijl.

Meer informatie
€ 195,00
Of zoek een verkooppunt bij jou in de buurt

Ga jij voor optimaal resultaat? Combineer de recepten dan met onze Momentum kuur.

Multi Vita NL

Momentum® Multi Vita is een compleet vitaminen- en mineralensupplement ter ondersteuning van de gezondheid en je gewichtsverlies.

Meer informatie
Q10

Momentum® Q10 is een supplement op basis van Ubiquinone (Q10) en bevat daarnaast o.a. vitaminen B1 en B12, die de natuurlijke energie in het lichaam activeren en het energieniveau ondersteunen

Meer informatie
Carnitine

Momentum® Carnitine is een voedingssupplement op basis van Acetyl-L-Carnitine. Dit supplement bevat tevens alfaliponzuur, biotine, zink, chroom en choline.

Meer informatie