Geroosterde tomaten-paprika soep á la Halloween

Geroosterde tomaten-paprika soep á la Halloween

Deze geroosterde tomaten-paprika soep is griezelig lekker. Past perfect in fase 2 van het Momentum Lifestyleprogramma. Ideaal als lunch of als bijgerecht voor het avondeten, en op een hele makkelijke en snelle manier werk je namelijk een flinke lading groenten naar binnen. Ook perfect om restjes groenten mee op te maken. Heb je bijvoorbeeld nog courgette, wortel of aubergine liggen, voeg dit dan toe aan de andere groenten op de bakplaat.

Ingrediënten (4 personen)

  • 3 rode paprika’s, gehalveerd, zaadlijsten verwijderd
  • 2 grote rode uien, in parten
  • 1 kg tros- of cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 6 tenen knoflook, ongepeld
  • Olijfolie
  • Blaadjes van 1 bosje tijm
  • Versgemalen peper en zout
  • 300–400 ml hete groentenbouillon
  • Paar blaadjes verse basilicum (optioneel)

Bereiding tomaten-paprika soep

Als voorbereiding voor het maken van de soep, verwarm je de oven voor op 180 ºC.  Als volgende leg je de paprika’s, uien, tomaten en knoflook uitgespreid in een ovenschaal, dicht tegen elkaar. Besprenkel met olijfolie, bestrooi met tijm, zout en peper en bak 25–30 minuten. Haal uit de oven en laat een paar minuten afkoelen.

Ontvel de paprika’s en tomaten, pel de knoflook en pureer alles in de keukenmachine glad (of doe alles al in de pan en pureer met een staafmixer). Schep de puree in een pan en voeg de groentebouillon toe tot de soep de gewenste dikte heeft. Voeg zout en grof gemalen zwarte peper naar smaak toe.

Verhit de soep op laag vuur en dien op in kommen. Besprenkel met olijfolie en garneer met een blaadje verse basilicum. Serveer eventueel met wat vers (stok)brood (fase 3).

Leer gezonde gewoontes aan met Momentum

Momentum is een effectief programma waarmee je op gezonde wijze gewicht verliest en nog belangrijker: leert om je streefgewicht te behouden. Het Momentum Lifestyle Programma is een totaalpakket met een 3-fasenplan, lekkere recepten, dieetoverzicht, boodschappenlijstje en 100% natuurlijke voedingssupplementen die je helpen bij het afslanken.

Daarnaast ontvang je elke dag een mailtje met info, tips en recepten en heb je altijd de mogelijkheid om vragen te stellen per mail en krijg je toegang tot de besloten facebookgroep.


Oudere posts Nieuwe posts