Blog
Gezond afvallen met coaching? Dit zijn de 6 voordelen.

Gezond afvallen met coaching? Dit zijn de 6 voordelen.

De wil is er, maar je kunt de weg (nog) niet vinden: gezond afvallen. En dan niet even, maar met blijvend resultaat. Een coach kan je nét dat beetje motivatie geven om jouw doel te bereiken. Geen gehannes met veelbelovende shakes of shots. Een goede coach laat je zien dat verantwoord afvallen een lifestyle moet worden. Dit zijn de 6 voordelen van gezond afvallen met coaching.

1. Veilig en gezond

Crashdiëten is nóóit de oplossing - een coach weet dat maar al te goed. De kilo’s zullen inderdaad verdampen als sneeuw voor de zon, maar ze zitten er ook binnen no-time weer aan. Het tekort aan energie en voedingsstoffen zal je lichaam op proberen te vangen door je stofwisseling te vertragen. Dat is niet goed voor je lichaam, en het werkt het afvallen nog tegen ook. Een coach helpt je met alle kennis en kunde verantwoord gewicht te verliezen.

2. Effectief op de lange termijn

Gezond afvallen gaat echt om gewoonteveranderingen: weten wat je eet en weten wat je lichaam nodig heeft. Een coach helpt je om dit in balans te brengen, en geeft je de tools die je je hele leven nog kunt gebruiken. Zo werk je op een gezonde manier toe naar een levensstijl die goed vol te houden is. In het lifestyle programma van Momentum doen we dat met de dieetfase, stabilisatiefase en levensfase. 

3. Motiverend

In voor- en tegenspoed, dat spreek je af met je coach. Een coach is er om je op je dieptepunten moed in te praten en om samen je successen te vieren. Hij of zij zorgt dat je niet opgeeft als ‘t even tegenzit. Het is als een stok achter de deur, een extra reden om door te zetten! 

4. Controle over proces en resultaat

Verantwoord afvallen is een kwestie van het zoeken naar een balans die voor jou goed werkt. Met een coach kijkt er altijd een expert mee over je schouder, die je proces bij kan sturen als dat nodig blijkt te zijn. Zijn er bijvoorbeeld voedingsstoffen die je in je dieet toch lijkt te missen, dan spot een coach dat meteen. Als vegetariër of topsporter heb je bijvoorbeeld andere vitamines en voedingsstoffen nodig dan iemand die dat niet is.

5. Meetbare resultaten

In plaats van ‘ongeveer een kilootje of acht’ en ‘ik geloof dat het wel werkt ja’, krijg je met een coach keiharde resultaten. Heb je een coach van Momentum, dan wordt bijvoorbeeld niet alleen regelmatig je gewicht, maar ook je vetmassa en vetpercentage gemeten. 

6. Makkelijker

Vele handen maken licht werk, toch? Jíj moet gezond eten en leven, maar met een coach aan je zijde doe je het toch samen. Het gevoel dat je samen voor de uitdaging staat, werkt verlichtend. Bovendien kan een coach je moeite ook echt verlichten met handige tips. 

Gezond afvallen met coaching

Een coach kan je soms nét dat extra zetje geven om op te starten en op een verantwoorde manier door te zetten. Ben je benieuwd of een coach van Momentum iets voor jou is? Neem dan een kijkje op onze website. Onze coaches zitten in heel Nederland (klik hier voor een punt bij jou in de buurt) en zijn iedere dag bereikbaar voor al je vragen. Alles om jou te motiveren!

Afslanken in 3 fasen met een slim voedingsplan, 2 voedingssupplementen en (email)begeleiding. Momentum is een effectieve en gezonde manier van afvallen. Het 3 Fasen Plan heeft een duidelijke opbouw - Dieetfase, Stabilisatiefase, Levensfase - en is gericht op gewichtsverlies én behoud van je streefgewicht.

Momentum draait bovendien om lekker en puur eten. Boodschappen doe je gewoon bij je eigen groenteboer, slager, visboer of supermarkt. Kortom: een perfecte basis voor een slanke & gezonde levensstijl.

Meer informatie
€ 195,00
Of zoek een verkooppunt bij jou in de buurt

Ga jij voor optimaal resultaat? Combineer de recepten dan met onze Momentum kuur.

Multi Vita NL

Momentum® Multi Vita is een compleet vitaminen- en mineralensupplement ter ondersteuning van de gezondheid en je gewichtsverlies.

Meer informatie
Q10

Momentum® Q10 is een supplement op basis van Ubiquinone (Q10) en bevat daarnaast o.a. vitaminen B1 en B12, die de natuurlijke energie in het lichaam activeren en het energieniveau ondersteunen

Meer informatie
Carnitine

Momentum® Carnitine is een voedingssupplement op basis van Acetyl-L-Carnitine. Dit supplement bevat tevens alfaliponzuur, biotine, zink, chroom en choline.

Meer informatie