Archief

Blog

Archief >

Archief

Tijd voor wijn!

Door Suzanne
1 oktober 2015
4315 keer bekeken
Tijd voor wijn!

De Momentum® Levensfase, daarin bevind ik me inmiddels alweer een tijdje. Het is echt bijzonder hoe je in krap 3 maanden tijd de hele boel kunt resetten. Hoe ik me voel? Fresh & Fruity. En stiekem best een beetje blij dat ik in het weekend gewoon weer een wijntje mag drinken ;-)

Een kop en een staart

Halverwege juli gaf ik mijn laatste tussenstand en dat is inmiddels dus alweer ruim 2 maanden geleden. If youShame on me! Aan de andere kant; wat moet je zeggen? Ik zat halverwege de Momentum kuur, was net uit een dipje gekropen en ben daarna stug doorgegaan. De moeilijke fase zou nu ergens weer moeten aanbreken, maar heel eerlijk: so far, so good eigenlijk. Als je eenmaal door de plateaufase (in de categorie, een woord dat je niet zo vaak hoort) in fase 1 heen bent, is de overgebleven periode peanuts. Precies op het moment dat ik een boost nodig had, was ‘ie er gelukkig en vanaf toen zat ik er lekker in. Niet zo gek ook, want eenmaal door de plateaufase heen, vlogen de kilo’s eraf en ja, dat motiveert, daar kan ik eerlijk over zijn… Zo erg zelfs, dat je bijna moet oppassen dat je niet doorslaat. Wat dat betreft is het helemaal top dat de Dieetfase 27 dagen telt. Een kop en een staart, want als de ampullen op zijn, zijn ze op. Niks, nog 1 dag extra of nog 1 weekje eraan plakken. Na 27 dagen ga je over naar fase 2 waarin je dieet langzaam wordt aangevuld. Een mooi moment dus eigenlijk ;-)

Momentum® Fase 2

Het is heel gek. Ik heb de kuur nu 3 keer gevolgd en tóch overviel het me weer: ik voelde geen enkele behoefte om m’n dieet aan te vullen. Het stond me zelfs een beetje tegen, zeker nu de teller zo hard naar beneden ging. Maar goed, een fasenplan is een fasenplan, dus vulde ik schoorvoetend mijn voedingsplan aan. Je raadt het waarschijnlijk al; de tegenzin duurde welgeteld een dag, want laten we wel wezen: het was juli en hoog tijd om weer eens een avond op het terras door te brengen.  Wat een feest, dat eerste wijntje in de zon weer… Vele festivals, terrasjes en een weekje  Ibiza volgden en hoewel ik (ook culinair) heb genoten van de zomer, ben ik niet compleet over de top gegaan. Ook wel eens lekker ;-) Het was precies de reset die ik nodig had.

En nu?

Nu is het september en voel ik me nog steeds superfit. Oh ja, en ik ben op gewicht, dat ook. In mijn eerste blog schreef ik al; ik ben geen nitwit op het gebied van voeding en weet heus wel wat een gezond voedingspatroon inhoudt. Toch had ik na mijn zwangerschap (en übergezellige, ietwat overdreven culinaire kraamtijd) even een reset nodig. Gelukkig heb ik nét op tijd op de rem getrapt, want ik word oprecht ongelukkig van ‘niet-lekker-in-mijn-vel-zitten’. Maar goed, back on track dus. Ik ga elke week uit eten, geniet van een  goed (en minder goed) glas wijn en het woord ‘zondigen’ komt niet in mijn woordenboek voor. Ik eet waar ik zin in heb, maar heb wel de balans weer terug. Ik kan het iedereen aanraden. Maar dat zag je waarschijnlijk al aankomen ;-)

Just StartWil je het Momentum Lifestyle Programma ook volgen? Dan zou ik vooral niet te lang wachten. Toch heerlijk als je in december stralend aan het kerstdiner zit? Het lijkt ver weg, maar voor je het weet…

Ook meteen starten? Klik hier…

Veel succes en als je vragen hebt; stel ze gerust!

Suzanne

Geplaatst in: Suzanne