Archief

Blog

Archief >

Archief

Team Momentum: Suzanne

Door Suzanne
23 juni 2015
4481 keer bekeken
Team Momentum: Suzanne

Daar gaan we dan, in de categorie Team Momentum. Mijn naam is Suzanne (Suus), 35 jaar, woonachtig in the eastside van Amsterdam en moeder van een dochter van 9 maanden. Als marketeer maak ik sinds 3,5 jaar deel uit van Team Momentum. Marketeer? Ja, maar dan moet je vooral denken aan de creatie van social media, recepten, blogs en andere content. Spread the word, dat werk. Want bovenal ben ik inmiddels ervaringsdeskundige. Vier jaar geleden volgde ik het programma voor het eerst en ik kan niet anders zeggen: er ging een wereld voor me open…

Team Momentum: SuzanneIk werkte destijds als freelance tekstschrijver en deelde mijn kantoor met Danuta Stuyver, directeur Momentum én dochter van oprichter Jos Stuyver. Haar enthousiasme en kennis van gezonde voeding boeide me en nieuwsgierig besloot ik de Momentum kuur te volgen. Waarom niet? Ik kon wel een boost gebruiken! Zoals ik zei: er ging een wereld voor me open. Ik dacht altijd dat ik als geen ander gezonde keuzes kon maken, maar daar bleek toch wel het één en ander aan te schorten. Oeps! Margarine op brood was mij bijvoorbeeld niet vreemd, light producten trokken me op één of andere manier meer dan de volle variant en in melk zag ik al helemaal geen kwaad. Tsja…

Inspiratiebron Jos Stuyver

Kijk, nu hebben we het  natuurlijk wel over 4 jaar geleden. Het is niet zo dat ik in een andere tijd ben geboren of onder een steen heb geleefd, maar de voedingstrend zoals die nu heerst, speelde toen nog niet zo sterk. Hoe leerzaam was dus dit programma voor mij? En vooral: hoe inspirerend om van dichtbij de passie en toewijding te ervaren waarmee Jos Stuyver zijn vak uitoefent. Jos heeft het Momentum programma ontwikkeld met maar één doel: mensen met (klachten van) overgewicht helpen aan een gezond gewicht en dito voedingspatroon. Hij is er altijd mee bezig, het is zijn allergrootste missie en dat heeft Danuta met dezelfde toewijding overgenomen. Zo leuk!

Hoe dan ook, mijn kennismaking met Momentum is alweer 4 jaar geleden en de voedingstrend van vandaag is mij dan ook welbekend, dat durf ik inmiddels wel te zeggen. Dat vetten van avocado en rauwe noten goed voor je zijn wist ik allang, net als het heuglijke (!) feit dat je beter roomboter op je volkoren boterham kunt smeren dan margarine. Terug naar de basis, dat principe hebben Jos en Danuta mij bijgebracht en daar profiteer ik elke dag van.

Sharing = Caring

Júist omdat ik als neutrale nitwit aan mijn Momentum avontuur begon, durf ik mezelf ervaringsdeskundige te noemen. Ik heb de voordelen van een gezonde levensstijl persoonlijk ondervonden en mijn interesse in voeding groeit nog elke dag. Toen me werd gevraagd of ik wilde meewerken aan de uitstraling en internationalisering van het merk Momentum, twijfelde ik dus geen moment. Ik startte freelance, maar ging datzelfde jaar nog in dienst. Het  is zo simpel als wat: als je niet achter het programma staat, kun je dit werk onmogelijk doen.  Naja, het zóu misschien kunnen, maar dan moet de creativiteit (lees: verzinsels) uit je tenen komen. Voor mij is het makkelijk: ik deel mijn enthousiasme over het programma maar wat graag. Want sharing = caring,is het niet?  

Momentum goes international

Inmiddels is Momentum succesvol in Nederland, Belgie, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en sinds kort ook Azië. Jaja, een product dat werkt, verkoopt zichzelf, zeg ik altijd maar. Tuurlijk, je moet zichtbaar zijn, want anders weten mensen je niet te vinden. Maar de sneeuwbal rolt en dat is niet voor niets… 

Ik vind het een mooie tijd om mijn persoonlijke ervaring  via deze blog te delen. Negen maanden geleden verblijd met een dochter en al viel de schade alleszins mee; helemáál ongeschonden kwam ik niet uit de zwangerschap. Bovendien; een onderhouds- en reinigingskuurtje kan sowieso geen kwaad en al helemaal niet voor mij. Ik houd van uit eten gaan, wijntjes drinken, terrasjes pakken en thuis uitgebreid koken. Helemaal niet erg, maar dan moet je zo nu en dan wel even aan de bel trekken. Terug naar de basis. Dus. Ik ga weer een kuur doen. Na  zwangerschap, een te gezellige kraamtijd én een half jaar borstvoeding, neem ik het heft weer  in eigen handen. Ik heb er oprecht zin in!

De eerste ampul is inmiddels een feit. Ik heb door de jaren heen heel wat vrienden, familie en kennissen om Momentum Start 
me heen weten te enthousiasmeren, dus ook deze keer had ik in no-time medestanders. Belangrijk, vind ik, want samen is toch leuker dan alleen… We appen, bellen, motiveren, sporten samen en helpen elkaar aan lekkere recepten.

Wil jij ook starten? Stel niet uit dan! Summerbodies are earned in winter, maar laten we daar in dit geval maar gewoon late spring van maken. Of beter nog: whole year around.. Want wees eerlijk: dat gejojo wil je toch ook gewoon een keer van af?

Liefs,

Team Momentum Suzanne

 

 

Geplaatst in: Suzanne