Archief

Blog

Archief >

Archief

Interview Zwitserse arts over onderzoek naar gezondheidsvoordelen Momentum

Door Suzanne
24 september 2014
3270 keer bekeken
Interview Zwitserse arts over onderzoek naar gezondheidsvoordelen Momentum

Hoewel veel mensen willen afslanken omdat ze een slank lichaam esthetisch mooier vinden, zou de nummer 1 reden natuurlijk altijd gezondheid moeten zijn. Overgewicht, buikvet in het bijzonder, is simpelweg ongezond. Zwitsers arts Roland Voelin was te gast bij RTL's Life is Beautiful om te praten over de gezondheidsvoordelen van Momentum.

Zwitsers onderzoek
Om echt inzicht te krijgen in de resultaten van een programma en bijbehorende supplementen is een onderzoek nodig. Resultaten uit de praktijk. Daarom is in samenwerking met een team van artsen onderzoek gedaan naar de gezondheidsvoordelen van Momentum. In totaal hebben 150 mensen onder professionele begeleiding het programma gevolgd, waarbij metingen zijn gedaan na 4 weken, 7 weken en 6 maanden. Inmiddels zijn de eerste resultaten binnen...

Werking supplementen
Dr. Roland Voelin: "Om echt blijvend resultaat te boeken, moeten men in eerste instantie in korte tijd gewicht verliezen. De Momentum supplementen, Carnitrin in het bijzonder, helpen de stofwisseling daarbij op peil te houden. Het jojo-effect wordt bovendien verhinderd, doordat er geen spiermassa verloren gaat. De heb je nodig om energie te verbruiken. De supplementen spelen daarbij een belangrijke rol, brengen de vetstofwisseling op gang én verminderen de vetopname in de vetcellen.

Uit het onderzoek is verder gebleken dat de gevoeligheid voor insuline stijgt en het verbruik daalt, waardoor het gevaar op diabetes afneemt. Het gewicht en het vetpercentage daalt en het buikvet in het bijzonder wordt aangesproken. Dr. Voelen: "We meten een duidelijke vermindering van de buikomvang en dat is een mooi resultaat. Indirect zien we een afname van vet rondom de organen. Oftewel: de ongezonde en compleet functieloze vetreserves.

Inmiddels kunnen we zeggen dat de resultaten na 6 maanden verrassend goed zijn.  79% van de deelnemers heeft het gewenste gewicht bereikt én weten te behouden in 6 maanden. Dr. Voelin: "We zijn bijzonder tevreden met dit mooie resultaat. Mede dankzij de supplementen heeft het merendeel van de deelnemers hun streefgewicht bereikt, maar door het volgen van het programma hebben zij tevens een nieuw patroon aangeleerd. Een andere lifestyle, waarbij smakelijke, gezonde recepten een hoofdrol spelen..."

Bekijk hier het volledige fragment:  http://bit.ly/1DxmKv9

Geplaatst in: Life is Beautiful