Archief

Blog

Archief >

Archief

Gezonde Paasbrunch

Door Suus
15 maart 2016
8906 keer bekeken
Gezonde Paasbrunch

Gezonde paasbrunch

Ben je net de pepernoten, banket- en chocoladeletters, kerstdiners en nieuwjaarsborrels weer een beetje te Paashazenboven, liggen de winkels alweer vol met chocoladepaashazen en paaseieren. Oké, ietwat overdreven misschien, want gelukkig laat niet iedereen zich de hele decembermaand gaan, maar toch… je moet sterk in je schoenen staan om alle verleidingen te weerstaan.

Het alternatief?

Gezonde, maar (oké, bijna) even lekkere varianten op de klassiekers. De Paasdagen staan in het teken van traditioneel eten en samenzijn, dus of je nu in fase 1, 2 of 3 van het Momentum Lifestyle Programma zit.. het wordt weer koken op je Paasbest. 

Een eenvoudige winstpakker is sowieso de traditionele paasstol (brood met mierzoet amandelspijs) vervangen door gezond volkoren- of speltbrood met sinaasappelsnippers, rozijnen en noten. Vinden wij persoonlijk misschien nog wel lekkerder. Veel mensen houden tradities zo krampachtig in stand, dat de paastafel vol staat met ‘lekkernijen’ waar éigenlijk niemand op zit te wachten. Dus. Hup. Out-of-the-box. Tenzij Pasen zonder Paasstol voor jou écht geen Pasen is. Met andere woorden: vervang de automatische piloot door een bewuste afweging. Het resultaat kan verbluffend zijn!

Overige tips voor een gezond Pasen Chocolademousse rauwe cacao

* Is Pasen voor jou ook niet compleet zonder paaseieren? Kies dan voor pure chocolade, bij voorkeur meer dan 70%. Of nog beter: voor deze heerlijke raw chocomousse. En vooral: kies niet voor kwantiteit, maar voor kwaliteit.

* Beschouw Pasen niet als een vrijbrief om jezelf vol te eten. Ga bijvoorbeeld voor een uitgebreide
Paasbrunch en geniet daar optimaal van.

* Vergeet niet… tradities zijn er om doorbroken te worden. Waarom een vette ham als je ook voor kipfilet, rookvlees of rosbief kunt gaan,

* Zet na de brunch gezellig een stevige Paaswandeling in met de hele familie. Je kunt nooit teveel wandelen :-) 

* Geniet ervan en ken je eigen balans. Het is maar 1 keer per jaar 2 dagen Pasen, dus houd daar vooraf en achteraf gewoon wat extra rekening mee.

Inspiratie Paasbrunch


Op onze receptenpagina vind je volop inspiratie, maar hieronder vast wat toepasselijke opties…

Paasontbijt gezonde paasbrunch eggs benedict
Banana Pancakes
Snel, gezond en heerlijk...

Paaslunch
Healthy Eggs Benedict
Een variant op de heerlijke klassieker...

Paastussendoor of -dessert
Chocolade mousse
PURE, RAW & DELICIOUS!

Paasdiner
Kalkoenfilet met courgette en komkommermintkwark
Omdat het aspergeseizoen nog niets is begonnen én omdat je vast en zeker al wel genoeg eieren hebt genuttigd...

Eet smakelijk en euhm... Vrolijk Pasen!

Geplaatst in: Suzanne