Archief

Blog

Archief >

Archief

Fiesta Mexicana x Fiesta Holanda

Door Suzanne
27 juni 2014
2853 keer bekeken
Fiesta Mexicana x Fiesta Holanda

Tja, het is een inkopper en bijna flauw, maar dit weekend eten we Mexicaans. Eigenlijk is het gewoon heel handig, dat we er niet eens over na hoeven te denken. De wereldkeuken komt stapsgewijs voorbij en wij kijken en koken vrolijk mee. Laten we hopen dat er nog heel wat specialiteiten voorbij komen. De Belgische keuken, Duitse keuken misschien? Braziliaans, Argentijns… Frans wellicht? We maken er wel iets van, als het eenmaal zo ver is. Niet op de feiten vooruit lopen. Eerst Mexicaans op het menu.

Geen straf overigens, de Mexicaanse keuken. Kijk, het is niet zo dat we normaal gesproken nooit guacamole of een goede salsa eten. Sterker nog; we zijn er dol op. Verbaasd was ik dan ook dat er nog helemaal geen recept op de Momentum site stond. Tja, work in progress zullen we maar zeggen. Er ontbreken nog zoveel lekkere dingen! Maar daar werken we aan en vanzelfsprekend vind je vanaf nu wél een quacamole recept.. Makkelijk te maken en heerlijk om te dippen. Want eerlijk is eerlijk; de Mexicaanse keuken is niet per se de meest gezonde en vetvrije keuken. Een tortilla chipje op z’n tijd kan heus wel, maar dagelijkse kost moet je er natuurlijk niet van maken. Wij dippen in elk geval lekker met komkommer, bleekselderij en wortelen en zetten er meteen een tomatensalsa naast. Laten we eerlijk zijn, zondag 18.00 is ook zo’n lekkere diptijd. Glaasje tequila ernaast tegen de spanning… ’t is immers weekend. Volgens dit artikel zou tequila zelfs slank maken en gezondheidsvoordelen met zich meebrengen, maar pin ons er niet op vast. Wellicht is het beter om dat (letterlijk) met een korrel zout te nemen. ;-)

Hoe dan ook. Als hoofdgerecht staat er Mexicaanse roerbakschotel op het menu. Mét rundergehakt en kidneybonen. We vreten de Mexicanen op en hebben er zin in.

Nederland – Mexico, we hebben er zin in. Hoop jullie ook. Voor nu alvast een heel fijn weekend, een prettige wedstrijd en natuurlijk… smakelijk eten.

Benieuwd welke keuken zich volgende week aandient…

Geplaatst in: Nieuws