Archief

Blog

Archief >

Archief

Braziliaanse afsluiting van een prachtig WK2014

Door Suzanne
12 juli 2014
2645 keer bekeken
Braziliaanse afsluiting van een prachtig WK2014

Oooooh wat vinden we het spijtig dat er geen Frankfurter, Spatzle, Sauerkraut und Bratkartoffeln op het menu staat dit weekend. In plaats daarvan ‘moeten we het doen’ met de Braziliaanse keuken, de laatste in dit WK rijtje. Om het af te leren… Geen slechte keuken, begrijp ons niet verkeerd. We sluiten het gewoon feestelijk af met een Braziliaanse klassieker... ;-)

Fusion
De Braziliaanse keuken is even veelzijdig als het land zelf. Het is een mengelmoes van Europese, Indiaanse, Afrikaanse en Aziatische culturen. De Fusion Kitchen vierde al hoogtij in Brazilië voordat dit begrip überhaupt bekend was in Europa.  Ingrediënten over de hele wereld komen samen in typisch Braziliaanse specialiteiten en gerechten uit allerlei verschillende landen worden aan 1 tafel geserveerd. Wij houden ervan!

Puur en vers
De Braziliaanse keuken is bovendien niet alleen zeer gevarieerd, maar tevens puur en gezond klaargemaakt. Geen E-Nummers of kunstmatige toevoegingen, maar natuurlijke ingrediënten als kokosmelk, palmolie, peper, tomaten en knoflook. Hoewel natuurlijk de absolute hoofdrol is weggelegd voor vlees en vis. Langs de kust vooral vis en garnalen, in het Zuiden meer vlees van de grill (Churrasco).

Uitgebreide lunch
De dag begint in Brazilië doorgaans gezond met veel fruit en eventueel een lichte broodmaaltijd en koffie. ’s Middags wordt er – zoals in veel warme landen – uitgebreid getafeld. Voor de lunch, oftewel almoço, wordt soms uren uitgetrokken. De werkdag eindigt in Brazilië vaak laat en wordt afgesloten met een borrel. ’s Avonds wordt er dus ook pas laat gegeten.

Op 't menu...
De grote vraag is nu… wat staat er vanavond op het menu? Naast de goddelijke kanaries, waarmee dit mooie WK voor ons  - hopelijk met een derde plek –  ten einde loopt. Het is zaterdagavond en we kunnen wel een opsteker gebruiken, na de teleurstelling van afgelopen woensdag. Vandaag doen we het dus anders. We willen het WK feestelijk afsluiten en dat doen we met een typisch Braziliaanse cocktail…. Vanavond moedigen wij oranje voor de laatste keer aan met een Caipirinha in onze hand.

Alvast proost, fijne wedstrijd en een heel fijn weekend!

HUP HOLLAND HUP EN ORANJE BEDANKT!

Geplaatst in: Nieuws