Hoofdpijn en duizeligheid

Hoofdpijn en duizeligheid zijn vervelende klachten, maar wel voorkomen normaal in de eerste dagen van een afslankprogramma. Hieronder lees je wat hiervan de oorzaak is en wat je er eventueel aan kunt doen. 

Bloedsuikerspiegel

Hoewel het Momentum® programma doorgaans niet gepaard gaat met hongergevoel, is de kans groot dat de eerste 2 dagen de knop om moet. Zowel psychisch als lichamelijk. Je lichaam moet er namelijk aan wennen de opgeslagen vetten aan te spreken en om te zetten in energie, in plaats van suikers uit voeding te gebruiken. Je bloedsuikerspiegel kan daardoor wat lager zijn dan normaal, met hoofdpijn of duizeligheid als gevolg. Door een evenwichtige verdeling van je eetmomenten, moet dit al veel beter gaan. Helpt dit niet, neem dan een extra plakje rosbief, appel of een soepstengel en zorg ervoor dat je voldoende water drinkt.

Ontgiften

Ook gaat je lichaam zich ontdoen van afvalstoffen die vrijkomen bij het afbreken van je eigen vetweefsel, wat natuurlijk fijn is, maar wat vaak wel gepaard gaat met (lichte) hoofdpijn. Vervelend, maar volkomen normaal dus.  Vanaf dag 3 zou dit vanzelf beter moeten gaan, maar in de tussentijd kun je je lichaam vast een handje helpen. Drink veel water en daarnaast ondersteunen artisjok en citroenmelissethee je lever bij het afvoeren van afvalstoffen. Het proberen waard!

Momentum Antioxidant Momentum® Antioxidant

Wil je je lichaam optimaal ondersteunen bij het ontgiften, dan kun je ervoor kiezen om Momentum® Antioxidant in te nemen tijdens fase 1. Dit supplement helpt t afvalstoffen en vrije radicalen te neutraliserenEn bevat daarnaast bevat alfaliponzuur, dat de vetverbranding verbetert en de bloedsuikerspiegel optimaliseert.  De klachten van hoofdpijn en duizeligheid zouden echter vanzelf moeten verdwijnen na een aantal dagen.