Fase 1 - Dieetfase - Algemeen

Momentum: ‘het moment dat je leven verandert van ervoor in erna’.

Het klinkt melodramatisch, maar het is wél een mooi streven. Het lijkt namelijk ver weg, maar morgen ga je een start maken met een nieuwe, gezonde levensstijl. Doel? Over krap 3 maanden zie je er niet alleen slanker uit, maar voel je je ook nog eens vele malen energieker (en gezonder!). Dan wil je dus niet meer anders. MITS je je aan het programma houdt natuurlijk.

Schema Fase 1 Fase 1 – Dieetfase

En dat programma gaat van start met de Dieetfase, een periode van (slechts!) 27 dagen. De eerste 2 dagen neem je wel de ampullen in, maar volg je niet het dieet van fase 1. Dag 3 – 24 volg je het in dieet mét ampullen, dag 25 – 27 volg je het dieet zonder ampullen. Wil je een overzicht op je koelkast? Klik hier. Op het dieetoverzicht vind je de richtlijnen, maar in het kort draait deze periode om: weinig koolhydraten (ook géén alcohol) en vetten, veel groenten en mager vlees/vis (vegetariërs: tempé, tahoe, tofu en/of paddenstoelen/eieren) en voldoende fruit. Hierna ga je over na fase 2, de stabilisatiefase. Oftewel: het vet- en koolhydraatarme voedingsplan duurt nog geen maand! Zorg ervoor dat je alles in huis hebt, zowel voor de opbouwdagen als voor de dieetfase. Klik hier voor een uitgebreide boodschappenlijst en lees ook het dieetoverzicht nogmaals goed door! 

Gemiddeld 10% gewichtsverlies

Wanneer je alle richtlijnen opvolgt kun je in de eerste 27 dagen zo’n  10% aan lichaamsgewicht kwijtraken (vrouwen zo’n 8 tot 10 % en mannen 10 tot 12 %) én blijvend kwijtraken dankzij fase 2 en 3. Maar resultaat is uiteraard ook afhankelijk is van je eigen inzet en motivatie. Dus hou daar rekening mee als je de komende tijd veel etentjes/borrels hebt ingepland. Het lijkt overdreven, maar dat ene wijntje kan je vetverbranding al tijdelijk stopzetten en dat is zonde voor het eindresultaat. Dus bepaal nu je doel en bedenk op lastige momenten dat je daar al bijna bent. Het is maar een maandje!

Kwestie van plannen

Planning is dus misschien wel het meest essentieel bij de dieetfase. Je kunt je startdatum uiteraard te allen tijde wijzigen. Vergeet echter niet je nieuwe datum aan ons door te geven, zodat we de begeleiding kunnen afstemmen.  

Inhoud Momentum Lifestyle Programma


Inhoud Momentum Lifestyle Programma 1. 3 fasenplan: handleiding met richtlijnen per fase, tips & tricks en heerlijke weekmenu's
2. 24 ampullen met Momentum Carnitrin vloeistof. Dit supplement vormt de basis van de dieetfase. Klik hier voor meer info en instructie.
3. Momentum Multi Vita, een breed vitaminen- en mineralensupplement ter ondersteuning van de gezondheid en je gewichtsverlies. Inname gaat volgens bovenstaand schema. Klik hier voor meer informatie over Multi Vita
4. Dieetoverzicht: de richtlijnen per fase in een handig overzicht. Klik hier om meteen te downloaden
5. Boodschappenlijst, omdat een goede voorbereiding nu eenmaal het halve werk is. Klik hier om meteen te downloaden
6. Bodysizer. Want meten = weten! Klik hier voor instructies.

 Terug